Ara

1 Mayıs 2009 Cuma

10.Hafta

KERİO KURULUM ANLATIMI Domain özelliklerini ayarlayabiliyoruz. Giden gelen mesajlar için maksimum boyut kısıtlaması yapabiliriz. Mesajların silinmesinde belli bir süre belirleyebiliriz. Kerio spam dosyaları siler. Mesajları silerken belli bir gün tutulmasını sağlayabiliriz.

Forwarding: Gönderilen mesaj adresi bulamamışsa başka bir adrese gönderilmesini sağlar.
Footers: Postanın nerden geldiğini alt bilgi olarak ekler. Yani buraya yazılan yazı gönderilen her metnin altına yazılır.Logo değiştirilebilir. Add domain den direk domain eklenebilir. Birisi birincil seçilir. Çünkü ilk geldiğinde nereye gideceği belirlenir.
Spam Filter: Puanlama yaparak spam olup olmadığına bakar.
Spam Assasion: Bunun bir veritabanı var ve mesajların gönderilebilmesini sağlıyor. Bunun ile dünya çapında gönderilen spam mesajlar tanınıyor.Antivirüs: Virüs programlarının kullanılabileceği virüs taramasının yapılacağı etkinlikleri belirleriz.

Sunucumuzu mail sunucusu olarak kullanmak için sunucunuzu yönetin seçeneğine tıklıyoruz ve DNS sunucusunu yönet seçeneğini seçiyoruz.


Kanarya.net adı altında bir Yeni bir “mail exchanger(MX)” kaydı oluşturuyoruz. Bunu kanarya.net ana makinemize yönlendiriyoruz. Daha sonra Kerio Mailserver kurulumunu başlatıyoruz ve kurulumu tam olarak gerçekleştiriyoruz.



Configürasyon penceresi karşımıza çıkıyor buradan domain olarak “kanarya.net” adını veriyoruz. Diğer seçeneğimiz “server” olarak kalıyor. İleri diyoruz.



Bir parola belirliyoruz ve ileri diyoruz. İleri diyoruz ve bir sonraki adımda mail depolamak için nereye kullanacağımızı belirtiyoruz. Kurulumu bitiyoruz. Bundan sonra bilgisayarımızı bir mail sunucusu olarak kullanabiliriz.Bunun için Kerio yönetim konsoluna giriyoruz. Birkaç kullanıcı ekliyoruz.


Domain Settings’e girip “users” seçeneğini seçiyoruz.

Add diyerek kullanıcı ekliyoruz. Böylece bir mail hesabı oluşturuyoruz. Uygula diyerek eklediğimiz kullanıcıları kaydediyoruz.


Eklediğimiz kullanıcılara erişmek için Outlook Expressi açıyoruz. Bir posta hesabı yaratıyoruz.



E-posta olarak sonuna “kanarya.net” ekliyoruz.



Mail sunucusu olarak kanarya.net i gösteriyoruz.



Hesap adına adı ve parolayı giriyoruz. İleri ve son diyoruz.